Del blog

imagesNe spadam u onaj deo naše populacije koji se preterano oduševljava internetom i koji provodi sate i sate pred kompjuterom u “druženju“ sa facebook-om, twitter-om ili youtube-om ali sam kao nastavnik svesna činjenice da moji učenici veliki deo svog slobodnog vremena provode upravo na ovaj način. Pregledajući njihove domaće zadatke iz italijanskog jezika mogu da primetim kako u njima učenici često koriste pomoć interneta, najčešće google prevodioca (koji ih redovno, pre ili kasnije, dovede do neke greške u radu)

indexUpravo ovim blogom želela bih da im pomognem u ovladavanju italijanskim jezikom koliko to bude bilo u mojoj mogućnosti.Trudiću se da ovaj blog bude što potpunija i što zanimljivija baza članaka, tekstova i podataka zaista potrebnih đacima koja će omogućiti njihovu veću motivisanost i uspešnost u radu.Dakle,ovaj blog u duhu svog naziva biće  u znaku Italije i italijanskog jezika a osim konkretne pomoći i podrške učenicima u učenju ovog lepog jezika trebalo bi i da im približi najznačajnije elemente italijanske kulture u civilizacije čemu ćetakođe biti posvećivana velika pažnja.

Na kraju,nadam se da će i moje kolege moći da na ovom blogu pronađu po koju zanimljivost, ideju koju će moći da primene u svom radu kao i da će mi svojim sugestijama i savetima pomoći da ovaj blog što uspešnije ostvaruje svoj cilj pružanja pomoći i podrške đacima zbog čega je i nastao ( ili bolje reći nastaje).

Svaki početak je težak ali se iskreno nadam da ću uspeti da odgovorim potrebama , pre svega, mojih učenika italijanskog jezika. U današnjem svetu znanje još jednog stranog jezika, osim engleskog, ima veoma važnu ulogu u obrazovanju mladog čoveka. Kao što kaže jedna od mnogobrojnih izreka na latinskom jeziku (preteči italijanskog jezika) “Spientia potestas est“ odnosno “Znanje je moć“ ili na našem italijanskom “La conoscenza è la potenza“.

index italiano

1 thought on “Del blog

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s